fre
24
nov 2017
Visa Väder  
Visa väder där jag är
Mer väder hos klart.se

Vet du mer? Har du ett nyhetstips?

Ring 08-411 11 11

Skicka sms/mms 71000

E-posta [email protected]

Vad ser du?

På Aftonbladet söker vi ständigt efter nya vinklar.
Och som läsare är du en viktig del av vårt nyhetsarbete. Med vår tjänst Tipsa! kan du lätt skicka in tips, bilder, video och nu även filma och sända live-tv. Vi kan dessutom nå dig med lokala push-notiser och efterlysningar


När du inte sitter framför datorn hittar du Tipsa! i vår vanliga nyhetsapp som du laddar ner från Appstore eller Google Play.


Filma och sänd live-tv
Du kan filma live-tv och rapportera direkt på Aftonbladet. När du får en push-notis om något som har hänt klickar du på "FILMA LIVE" på Tipsa:s startsida och fyller i dina kontaktuppgifter. Redaktionen kommer att kontakta dig om och när din sändning publiceras på Aftonbladet.

Karta
Inuti Tipsa!-tjänsten finns en karta där du kan följa vad som händer och var det händer. Du kan också kolla på listan som visar aktuella efterlysningar.

Viktigt att tänka på
En nyhetshändelse kan vara dramatisk. Se till att du aldrig är i vägen för räddningspersonal eller polis. Utsätt dig inte själv för några risker. Tänk på den personliga integriteten. Var  inte för närgången utan håll dig på behörigt avstånd.
En bra nyhetsbild eller film vill vi publicera direkt. Med appens hjälp når du vår nyhetsredaktion snabbast och din bild eller livesändning kan publiceras på Aftonbladet inom några minuter.
En bra bild behöver inte alltid vara dramatisk. Den kan också visa något annorlunda. Som en rolig eller överraskande situation.
Om du vill ta en bra bild – ta många. Då ökar chansen betydligt att någon av dem blir riktigt bra.
Har du möjlighet – gå nära motivet, men komplettera med översiktsbilder.

Så ändrar du ”Platstjänster”
Du kan enkelt ändra ditt val om du vill ha lokala push-notiser och aktuella efterlysningar. Funktionen startas och stängs av i mobilens ”Inställningar” under ”Integritetsskydd” och ”Platstjänster”.

Betalning
Redaktionen kan komma att kontakta dig för ytterligare information om ditt tips.
Aftonbladet betalar alltid för publicerade nyhetstips och nyhetsbilder/filmer som du äger eller har rätt att sälja. Vi betalar bara till den som är först med tipset eller till den som har ny information om en nyhet.
Storleken på tipsarvodet beror bland annat på dignitet eller hur unik nyheten är och vad den tillför rapporteringen på sajt, i mobil och i tidningen.
När vi efterlyser bilder av mer allmän karaktär, t ex sommarbilder, som inte ingår i en nyhetsrapportering, utgår ingen ersättning.
Arvoden betalas ut som lön så snart som möjligt. 
En gång i månaden utser Aftonbladets redaktion månadens nyhetsbild/ video som belönas med 10.000 kronor. Vi utser också Årets nyhetsbild/nyhetsvideo som belönas med 50.000 kronor.
När du skickar din bild till Aftonbladet ger du samtidigt ditt tillstånd till publicering/publiceringar.


Källskydd
Aftonbladet garanterar alla tipsare källskydd, en grundlagsskyddad rättighet enligt Tryckfrihetsförordningen. Alla tips skickats krypterade.
Din identitet är skyddad hos oss men redaktionen kan komma att kontakta dig för ytterligare information kring ditt tips.
Vill du vara anonym också för redaktionen finns det flera andra vägar att kontakta oss: du kan ringa från ett dolt nummer eller maila oss från en tillfällig e-postadress, t ex hotmail eller gmail.

Utomlands
Om du befinner dig utomlands kan datatrafik via mobilnätet bli dyrt. Om du är uppkopplad via wifi, tar du emot och skickar information utan extra kostnad. Själva platstjänsten i Tipsa! använder minimalt med datatrafik. 

Kontakt
Du når alltid Aftonbladets redaktion direkt via nyhetsappen och Tipsa! Men du kan naturligtvis också ta kontakt med oss på flera sätt.
Mejl: [email protected]
SMS/MMS: 71000
Tipstelefon: 08 411 11 11
På webben: http://www.aftonbladet.se/tipsa/
 

 

Lars Johan Hierta

Grundad 1830
av Lars Johan Hierta

KONTAKT

Tjänstgörande redaktör: Karolina Strömbäck Horney

Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén

Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin

Redaktionschef: Håkan Andreasson

Onlinechef: Andreas Aspegren

Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm

Telefon växel: 08 725 20 00

Kontakt: [email protected]

 

Kundtjänst: [email protected]

Org.nr: 556100-1123

Momsregistreringsnr: SE 556100-112301

© Aftonbladet Hierta AB

 

Användarvillkor

Personuppgiftspolicy

Cookiepolicy